هزینه چاپ فلکس و بنر

دستگاه چاپ فلکس و بنر

هزینه چاپ انواع تابلوهای بنر و فلکس با قیمت های مناسب و کیفیت ها متفاوت

 

شمارهموضوعجنسیتقیمت فی متر(تومان)
1چاپ بنر چینی8,000
2چاپ بنرکره ای10,000
3چاپ فلکسچینی 18000
4چاپ فلکسکره ای25000

بنر و انواع آن

بنر چیست؟

بنر پیامی است به شکلی هنری، شامل تصاویر و متون، که بر روی پارچه ها با موادی خاص نقش می بندد و بر اساس نیاز سفارش دهنده تهیه می گردد. بنر بیشتر استفاده تبلیغاتی و از نوع بیرونی دارد، هر چند تبلیغات از طریق بنر تنها راهکار تبلیغ نیست ولی این روش هم مزایا و محدودیت های خاص خود را دارد. تجربه نشان می دهد که استفاده هوشمندانه از بنر، به ویژه در معرفی نام تجاری (برند) در پیشبرد فروش بسیار موثر است.

بسیاری از آگهی دهندگان به شناخت کامل تری از تبلیغات بنر نیاز دارند تا بتوانند  به خوبی از آن استفاده کنند. بر اساس آمار سازمان بین المللی تبلیغات، در سال 2000 میلادی، تبلیغات از طریق بنر 47 درصد کل تبلیغات را تشکیل داده است. به ویژه اگر توجه کنیم که رقم کل تبلیغات در این سال 2/8 میلیارد دلار بوده، بیشتر به اهمیت این نوع تبلیغات پی می بریم. به طور خلاصه در تعریف بنر می توان گفت که بنر، در واقع پرچمی است که یک پیغام، لگو و سمبل را به مخاطبان خود منتقل می کند.

تاریخچه چاپ بنر

چاپ بنر یک پیشینه قرون وسطایی دارد و در جنگ های مختلف از آن به عنوان بیرق استفاده می کردند و همچنین در کلیساها هم از آن برای نشان دادن چهره قدیسانی مثل حضرت عیسی (ع) و حضرت مریم و یا قدیسه هایی که کلیسا به نام آن ها وقف شده بود استفاده می شد. در واقع در زمان قدیم استفاده از بنر مانند استعمال آن در زمان حال نبود و بیشتر برای نمود ابهت و قدرت از آن استفاده می کرده اند یا شناسایی مکان یا محلی برای جمعیت عظیمی که جز بنر هم راهی برای آن نبود، اما امروز بیشتر کاربرد بنر در مسابقات بزرگ ورزشی و تبلیغات است. کمتر امکان دارد که در کوچه و خیابانی از بنر استفاده نشده باشد که آن هم به دلیل امکان وسیع و قابلیت های بالای استفاده از بنر است.

کاربردهای بنر

   کاربرد در اماکن مذهبی

در قرون وسطا در اروپا، بنر در میان مسیحیان و بیشتنر در بین دسته های مذهبی استفاده می شده است، اما در سال های اخیر آن ها را بیشتر به دیوارها و ستون های کلیسا، مساجد و تکایا آویزان می کنند.

  کاربرد در اتحادیه های صنفی

اولین بار در سال 1840 اتحادیه کارگری بریتانیا در مراسم اول می (روز کارگر) از بنر استفاده می کند که تعداد اعضای اتحادیه شان به صدها نفر می رسید. تصاویر مختلفی که این اتحادیه از آن ها در این بنر ها استفاده می کرد، نمود خواسته هایشان بود. از جمله تصویر سرزمینی که کودکان و کهنسال ها در رفاه و خانه های زیبا زندگی می کنند، یا کارگران در آسایش و رفاه هستند. کارگران در آن سال ها تلاش می کردند تا با استفاده از بنر خواسته ها و نیازهایشان را مطرح کنند. از آن سال به بعد، در خیلی از مراسم های کارگری که در سراسر جهان بر پا می شد، از بنر به عنوان ابزار اصلی استفاده شد که رنگ قالب همه آن ها قرمز بود. مثلا در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم در استرالیا در مراسمی سالانه به نام “هشت ساعت کار”، کارگران از بنر استفاده کردند و فقط در سیدنی 70 اتحادیه صنفی با بنرهای مخصوص در این مراسم حضور داشتند.

  کاربرد در کسب و کار

بنر در خیلی از کسب و کارها برای بازاریابی استفاده می شود. مثلا خیلی از شهر های بریتانیا، شهرداری شهر برای تزئین و جذب گردشگر از بنر در میدان اصلی شهر استفاده می کند.

انواع بنر

  مش

مش متريالی است كه سوراخ های ريزی روی خود دارد و برای مصارف خاص استفاده می شود، در دو نوع پشت چسب دار و معمولی موجود است. نوع پشت چسبدار آن معمولا برای روی شيشه ها استفاده مي شود، چرا كه اين امكان را مي دهد كه  شيشه به طور کامل پوشيده نشود و ديد آن از بين نرود، در ضمن نور داخل محیط را نيز تا حدودی حفظ می کند. نوع بدون چسب مش معمولا برای مصارفی همچون تبلیغات روی استند برای محصولات ویژه چاپ مي شود.

طریقه نصب مش پشت چسبدار تقریبا همانند استیکر است و حتی می توان گفت که کمی از آن راحتتر است، چرا که به دلیل وجود سوراخهای متعدد روی آن هنگام چسباندن روی شیشه، دیوار یا سطوح مختلف معمولا بدون حباب چسبیده می شود ولی با وجود این توصیه می شود که این متریال را نیز همانند استیکر با آب چسبیده شود تا در صورتی که نیاز به جابجایی، بتوان آنرا به راحتی جابجا کرد.

  استیکر

استيكر يا  همان وينيل از جنس PVC بوده و يكی از متریال های بسيار کاربردی در زمينه چاپ و تبليغات فضای خارجی و فضای داخلی محسوب مي شود.

استیکر در دو مدل شیشه ای و شیری موجود است. نوع شیشه ای آن برای مصارف خاص مورد استفاده قرار می گیرد و همانند شیشه از دو طرف دید دارد. نوع شیری آن از محبوبیت بالاتری برخوردار است و رنگ زمینه سفید دارد. اين متريال كه پشت چسب دار است، برای مصارفی چون چاپ و تبليغات روی بدنه اتوبوس، چاپ و تبلیغات روی زمین فروشگاهها و پاساژها، چاپ و نصب روی دیوارهای رنگ شده (دیوار منازل، محل کار برای دکوراسیون داخلی)، چاپ روی يخچال مخصوصاً يخچالهای صنعتی، چاپ روی شيشه سوپرمارکت ها ( همانند تبليغات شركتهای توليد كننده محصولات غذايی و لبنی و آب ميوها بر روی شيشه مغازه ها)، چاپ روی ماشین های پخش محصولات، چاپ و تبليغات روی قطار، چاپ و تبليغات روی بدنه مترو و داخل مترو و به طور كلی روی تمامی سطوحی كه سطح صاف و سيقلی دارند مورد استفاده قرار مي گيرد.

  لمپوست بنر

لمپوست بنر، گونه ای جدید از سازه های تبلیغاتی است که به دلیل مقاومت و انعطاف پذیری بسیار عالی اش در مقابل تنش های ناشی از وزش باد و باران، می توان از آن در بسیاری از محیط های بیرونی بهره جست. طراحی این سازه به گونه ای است که می تواند از پاره شدن بنر در بادهای  شدید جلوگیری نماید. این سازه ضمن افزایش توجه مخاطبان، باعث زیبایی و جذابیت بصری نمای شهری هم می شود. فنرهای به کار رفته در راکت های نگه دارنده این سازه، این امکان را فراهم می سازد که در هنگام وزیدن باد، بنر در مقابل تنش ناشی از آن انعطاف پذیر باشد و نیروی اعمال شده به بنر از طریق فنر به فک متحرک منتقل شود و در نتیجه بنر تبلیغاتی از آسیب مصون بماند. با توقف وزش باد، فک متحرک به حالت اولیه باز می گردد.

نوع پیشرفته نسل این سازه ها  بواسطه فک های ثابت که در بالا و پایین قرار می گیرند سازه را در مقابل باد مستحکم تر می نمایند و بواسطه قرار گرفته بر روی میله های عمومی مخصوص به خود که در وسط بلوار ها و کنار پیاده رو ها نصب می شود جذابیت خود را بیشتر نموده است.

این نوع سازه ها با توجه به ایستایی و منظم بودن نوع نصب بنر بر روی آن، علاوه بر ایجاد فضایی زیبا برای شهرهای بزرگ، محلی مناسب برای تبلیغات در شهر تبدیل شده است.

لمپوست بنر سیستم نور دهی ندارد و از نور عمومی خیابان ها استفاده می کند.

این سازه بسته به نوع قرارگیری در کنار خیابان بصورت دو وجهی و در وسط بلوارها بصورت چهار وجهی نصب می شود.

تفاوت بنر با سایر متریال ها

خیلی ها بین فلکسی، بنر، پوستر و پلات تفاوتی قائل نیستند و همه آن ها را یکی می دانند، در حالی که شاید از نظر ظاهری شباهت هایی بین این ابزارها باشد ولی این شباهت صد در صد نیست. پس بهتر است کمی راجع به تفاوت های بنر با سایر وسایل ارتباط جمعی و تشریح ویژگی های آن، توضیحاتی ارائه کنیم.

  تفاوت بنر و فلکسی

فلکس يا به عبارت صحیح تر “فلكسی فيس” متريالی است كه برای تابلوهای سردر مغازه ها، فروشگاه ها، تابلوهای عابر پياده، برخی از بيلبوردها و به طور خلاصه برای تابلوهايی كه لامپ مهتابی دارند استفاده مي شود. فلكسی یا فلکس دو نوع چينی و كُره ای دارد، نوع چينی آن معمولا 18 اُنس و نوع كُره ای آن  20 اُنس مي باشد، متريال فلكسی به جنسی اطلاق مي شود كه نور را از خود عبور مي دهد در حالی كه بنر اين قابلیت را ندارد و معمولا نور از جلو به آن تابانده مي شود.

بنر نيز مثل فلكسی دو نوع چينی و كُره ای دارد و  هر دو نوع آن گراماژی بین هشت اُنس تا سيزده اُنس را دارند، تفاوت بنر چينی با بنر كُره ای در كيفيت چاپ و مقاومت بنر است. بنر كُره ای از كيفيت چاپ و مقاومت بالاتری نسبت به بنر چينی برخوردار است. بنرهايی كه برای استفاده معمولی مي باشد معمولا ده اُنس چاپ مي شوند ولی اگر از بنر برای تابلوهای سر در فروشگاه استفاده شود كه قرار است نور از جلو داشته باشند، توصيه مي شود از بنر سيزده اُنس استفاده گردد، البته پیشنهاد می شود در اين مورد با تابلو ساز مشورت شود.

نوع دستگاه چاپ نيز در بالا بودن كيفيت چاپ نقش بسیار مهمی دارد، به اين معنی كه اگر برای چاپ از بنر كُره ای استفاده شود ولی دستگاهی كه با آن چاپ مي شود دارای كيفيت پايين چاپ باشد، كار از كيفيت بالايی برخوردار نخواهد بود.

همچنین در نظر داشته باشید که فلکسی معمولا کمی تیره تر از بنر چاپ می شود، دلیلش هم به خاطر وجود لامپ مهتابی داخل تابلو است، اگر فلکسی مانند بنر چاپ شود، در طول شب که مهتابی داخل تابلو روشن می شود، کار چاپ شده تا حد زیادی بی حال و بی رنگ و رو خواهد شد.

  تفاوت های بنر و پوستر

پوستر و بنر را می توان هر جایی که افراد گردهم جمع می شوند و در محل هایی که عبور و مرور مردم زیاد است، مثلا در خیابان، مکان های ورزشی و آموزشگاه ها نصب کرد. به همین دلیل شرکت های تبلیغاتی از آن  ها برای بالابردن موفقیت شان استفاده می کنند و در واقع از پر مصرف ترین و پر بازده ترین ابزار تبلیغات محسوب می شود.

پوستر و بنر از نظر عملکرد و هدف هیچ تفاوتی باهم ندارند. در یک نگاه کلی شاید تفاوت آن ها تنها در فواید و مضرات شان باشد. پوستر روی کاغذ چاپ می شود و در نتیجه گران تر است. پوستر ها به جز در موارد خاص (کاغذهای با دوام و خاص) با دوام و خاص نیستند، در حالی که بنر از نظر مورد استفاده قرار گرفتن در محیط های باز و وسیع، بادوام تر و ارزان تر است. همچنین می توان بنر را در سایزهای بزرگ هم چاپ کرد.

بنابراین در مواردی که نیازی به دوام و ماندگاری تبلیغات نباشد، پوستر گزینه بهتری است. ولی وقتی مخاطبان وسیع تر می باشند، مثلا در کنسرت ها، بنر گزینه بهتری است. در نتیجه اصلا لازم نیست بین پوستر و بنر یکی را انتخاب کرد و می توان از هر دوی آن ها استفاده نمود. در محیط های باز از بنر و در محیط های کوچک و بسته از پوستر استفاده شود، زیرا بهترین بازده را خواهد داشت.

بنر در واقع پارچه هایی شبیه پرچم است که در خیابان ها یا مکان های عمومی آویزان می شود ولی معمولا برای پوستر از کاغذ استفاده می کنند و آن را به یک سطح فلزی، سنگی یا چوبی می چسبانند.

بنر با استفاده از دستگاه چاپ دیجیتال ابتدایی به وجود می آید، اما برای چاپ پوستر از چندین کاغذ و معمولا از کاغذهای رول استفاده می کنند.

معمولا بنر عریض تر از پوستر است، ولی در مقابل پوستر طویل تر از بنر است.

  تفاوت بنر و پلات

چاپ پلات و چاپ بنر، هر دو در دسته چاپ عریض قرار دارند. یعنی چاپ تصاویر با عرض بالا بوسیله این دو نوع چاپ امکان پذیر است.

جنس بنر نوعی پلاستیک همانند سفره می باشد. هزینه چاپ بنر با بهترین کیفیت تقریبا نصف چاپ پلات با لمینت می باشد. سرعت چاپ بنر با احتساب این نکته که رنگ های چاپ شده روی بنر برخلاف پلات بلافاصله خشک نمی شود، تقریبا سه برابر چاپ پلات است. عرض بنر تا 320 سانتیمتر می باشد درحالیکه پلات حداکثر 100 سانتیمتر می باشد. طول بنر بدون محدودیت می باشد درحالیکه چاپ پلات با طول حداکثر 250 سانتیمتر امکانپذیر می باشد. البته چاپ پلات با طول بیشتر با مونتاژ (چسباندن دو پلات به هم) امکانپذیر است.

جنس پلات کاغذ مقوا می باشد که معمولا با لمینت پوشانده می شود. اما کیفیت بیش از 5 برابر پلات در مقایسه با بنر و همچنین مقاومت بسیار بالاتر پلات و لمینت در مقابل اثرات محیطی و همچنین برتری چشم گیر پلات از لحاظ بصری، دلایل بسیار مهمی برای استفاده از پلات برای چاپ های عریض تا عرض 100 سانتیمتر می باشد.

مد رنگ هر دو چاپ، CMYK  می باشد. پلات قابلیت چاپ RGB را نیز داراست اما استاندارد نیست. رزولوشن چاپ بنر بین 30 تا 50 DPI و پلات از 100 تا 200 DPI می باشد.

لیمنت در دسته عملیات تکمیلی چاپ قرار دارد و به فرایند چسباندن نوعی پلاستیک شفاف و بسیار مقاوم با دو نوع مات یا براق بر روی کاغذ (از جمله کاغذ پلات) گویند. عوام به این نوع عملیات تکمیلی، پرس نیز گویند. مانند پرس کارت پایان خدمت یا گواهینامه رانندگی.

نکاتی در مورد بنرهای تبلیغاتی

  شناخت مخاطب و مکان

قبل از اینکه فکر کنید که بنر باید چه چیزی بگوید یا چه کاری کند. باید مخاطبان آن را بشناسید و همچنین از مکانی که قرار است بنر در آن نصب شود اطلاعاتی به دست آورد. باید برای شروع کار یک استراتژی وجود داشته باشد اما برای جلب نظر مخاطبانی انبوه، رسیدن به یک استراتژی واحد کار آسانی نیست، چون افراد علایق و سلایق یکسانی ندارند. پس بهترین کار این است که از علایقی استفاده کرد که میان افراد رایج تر است. مثلا همه مردم حداقل یک بار به مسابقات ورزشی می روند، در نتیجه می توان بر اساس علایق افرادی که به فلان مسابقه فوتبال می روند، بنر را طراحی و در محلی متناسب با آن نصب نمود.

  بهترین سایز بنر انتخاب شود

خیلی مهم است که بدانیم که بنر قرار است از چه فاصله ای دیده شود. اگر بنر خیلی بزرگ یا خیلی کوچک باشد ممکن است دیده نشود. مثلا بنرهای کنار زمین فوتبال باید بزرگ تر از بنرهای یک سمینار باشد.

  بیش از یک بنر چاپ گردد

برای تبلیغ یک کالا و یا یک رویداد، با مخاطبانی متفاوت روبه رو هستیم. پس قبل از هر کاری باید مخاطب خود را شناخته و بر اساس نیاز او بنر را طراحی کنیم. شاید لازم باشد دو بنر یا چند بنر برای زنان و مردان طراحی گردد. باید تلاش کرد خلاق و منحصر به فرد بوده و تقلید را از پروسه کار کنار گذاشت. مثلا می توان دو بنر کاملا متفاوت در بخش زنان و مردان چاپ نموده و باز خوردشان را دید.

  هدف از چاپ بنر مشخص گردد

باید بدانیم و تصمیم بگیریم که قرار است مخاطب بعد از دیدن بنر چه کاری انجام دهد. قرار نیست بنر در همایش یا سمینار به عنوان دکور استفاده شود. مخاطب باید بعد از دیدن بنر عکس العملی انجام دهد. این عکس العمل می تواند خرید، زنگ زدن یا غیره باشد. به طور خلاصه می توان گفت بنر دارای قابلیت های بی شماری است که استفاده از آن ها می تواند ما را در رسیدن به اهداف مان یاری می نماید.

  در اتنخاب رنگ و متن دقت شود

در طراحی بنر چاپی و بعضا بنر دیجیتالی، از رنگ های تند و پررنگ استفاده می گردد و عنصر سادگی و روانی در انتقال پیام، یکی از نکات منحصر بفرد، در طراحی بنر می باشد.
بنر باید، توسط پیامی کوتاه و تاثیر گذار و حداکثر با دو یا سه المان اصلی، پیام خود را منتقل نمایند. پیام نوشتاری بنر نباید از 15 یا 20 کلمه فراتر رود و اگر چنین باشد دیگر یک بنر تبلیغاتی نیست. این موضوع برای هردو بنر چاپی و دیجیتالی صدق می کند.

  برای مخاطب قابل درک باشد

بنر باید در همان لحظه اول نگاه، برای مخاطب قابل فهم باشد و تفاوت بنر با پوستر در همین جاست. زیرا شما در طراحی پوسترها، مجاز هستید که از عناصری استفاده نمایید که شاید چند ثانیه ذهن مخاطب را به خود جلب نماید و تحلیل موضوعی در ذهن خود کند تا به پیام و هدف پوستر پی ببرد و گاهی همین امر موجب برتریت یک پوستر تبلیغاتبه یک پوستر غیر تبلیغاتی تبدیل می شود (که اصطلاحا به آن می گویند استفاده از تصاویر بی ربط اولیه)، اما در یک بنر تبلیغاتی موضوع و پیام هرچه سریعتر منتقل گردد، اثر گذاری و هدف از آن بیشتر بدست می آید.